tisdag 30 juni 2009

Leilas fläderblomssaft

Idag när vi var ute på morgonpromenad hittade vi en massa buskar och träd med fläder, så det blev till att plocka och inhandling av ingredienser och sen var det bara att sätta igång när man kom hem.


Leilas fläderblomssaft
45 klasar färska fläderblommor
skal och saft av 3 citroner
1 1/2 liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra
1. Lägg blomklasarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal och saft
2. Koka upp vattnet och rör ner strösocker och citronsyra. häll vätskan över blommorna.
3. Täck bunken med en tallrik och låt saften stå svalt i tre dygn.
4. koka upp och sila saften.
5. häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
6. Förvaras kallt och spädes efter smak, cirka 1+4.
Lycka till!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar