fredag 24 februari 2012

Cocostosca kaka

Ett litet helg tips för den baksugna, en underbar god tosca kaka som är gjord på cocos och choklad!




Cocostosca kaka


4 ägg

6 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

8 msk kakao

2 krm salt

175 g smält smör


Toscan


200 g cocos

2 dl socker

1 1/2 dl grädde

1 dl ljus sirap

75 g smör


Kakan:

Blanda ägg och socker i en bunke, häll i mjöl, vaniljsocker, kakao och salt och rör om. Tillsätt därefter det smälta smöret.

Bred ut kakan på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.


Toscan:

Häll allt i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.

Toscan läggs på den gräddade kakan och gräddas ytterligare i ca 10 minuter på 175 grader.


Lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar