Ett litet helg tips för den baksugna, en underbar god tosca kaka som är gjord på cocos och choklad!
Cocostosca kaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 krm salt
175 g smält smör
Toscan
200 g cocos
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
75 g smör
Kakan:
Blanda ägg och socker i en bunke, häll i mjöl, vaniljsocker, kakao och salt och rör om. Tillsätt därefter det smälta smöret.
Bred ut kakan på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.
Toscan:
Häll allt i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
Toscan läggs på den gräddade kakan och gräddas ytterligare i ca 10 minuter på 175 grader.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar