torsdag 14 juni 2012

Trädgårdslandet

Lite bilder från trädgårdslandets härliga primörer, så som kryddväxter, rädisor, morötter, dill, sallad, tomatplanter, paprikaplanta, bondbönor och sockerärtor!
Pricken över "iet" gjorde mina nya odlingsstickor från Ernst Kirchsteigers sortiment. Nyhet för i år är att dem även finns i svart och vitt. jag föll för dem vita så klart!


 I bakgrunden ser man en skymt utav betongringarna som har texten basilika och oregano. (Missade att fota dem)


På altanen har jag planterat två gurkplantor i påsarna från H&M. Snyggt och billigt allternativ  till krukor och lite roligt att blanda in lite färg. 

5 kommentarer:

  1. Så fint ni har gjort med ert trädgårdsland, har ni gjort det själva o hur har ni isåfall gjort dem? / Maria

    SvaraRadera
  2. Tackar! Ja vi har murat upp landet utav lecasten som vi sedan putsade och målade vitt. Inuti klädde vi den med en hård svart plast ) kan ta reda på vad det heter ifall du är intresserad) sen la vi en plåtbit för att det inte ska tränga in vatten i lecastenen/putsen. Sen va det bara att fylla med jord!! Det som gör att det blev kanon bra är att på våren värns jorden upp och hålls varm med tanke på lecastenen och man kan både så och skörda tidigt!
    Ytterligare en grej att det är skönt att ha landet på höjden är att dels är det lättare att rensa och hålla snyggt och sen har faktiskt inte våra mördarsniglar hittat upp dit (än) lycka till!

    SvaraRadera
  3. Tack snälla för ditt svar, tror vi ska satsa på denna varianten vi också så har du möjlighet att ta redan på vad plasten heter blir jag glad! Vi får hoppas på att mördarsniglarna inte hittar hit, absolut värt ett försök! / Maria

    SvaraRadera
  4. Platonmatta hette plasten vi använt oss utav! Lycka till, ni kommer bli nöjda med landet det garanterar jag!
    Med vänlig hälsning, Anna

    SvaraRadera
  5. Tack tack jag tror också vi kommer bli nöjda, det kommer bli snyggt om inte annat, hoppas bara sniglarna håller sig borta!

    SvaraRadera