fredag 4 juni 2010

Fredagsmys

Ytterligare en solig dag, men lite svalare i luften. Har både hunnit med att baka, gjort glass och lekt med Madicken. Fick bli grillnig ikväll också. Grillspett och nybakade bagels och glass till efterrätt. Leilas bagels
25 g jäst
5 dl vatten
2,5 tsk salt
2 msk flytande honung
ca 13 dl vetemjöl special
vatten till kokning
Pensling:
uppvispad äggvita
Strö på vallmofrö, solrosfrö, linfrö, sesamfrö
Låt jästen lösa sig i vattnet, häll i salt och honung. Tillsätt mjölet lite i taget i en matberedare.
Arbeta ca 5 min tills degen blir stumm. Låt jäsa ca 50 min. Dela degen i 12 bitar och gör runda bollar med hål i och låt jäsa på plåt ca 45 min. Koka upp vatten och koka bagelsen 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp på en kökshandduk så de får rinna av och pensla med ägg. 175 grader i ca 25 minuter.
Ni måste prova, riktigt goda!!

Till efterrätt blev det leilas choklad semifreddo.


Ett glas vin hann man avnjuta i lounggruppen innan solen gått ner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar